Skip to main

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Beoordeeld met een 9,3
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Van Houten

Van Houten Chocolade

Van de chocolademerken die vandaag beschikbaar zijn, kunnen er maar weinig aanspraak maken op een erfenis die meer dan 180 jaar teruggaat. Van Houten produceert cacaopoeder sinds 1828, toen de oprichter, Coenraad Van Houten, pionierde met een proces om cacao te vervaardigen in Amsterdam, Nederland. Het resultaat was een smakelijker en beter oplosbaar cacaopoeder dat de groei van de warme chocolademelkindustrie stimuleerde.

Cacaomassa werd behandeld met alkalische zouten om de bittere smaak te verwijderen en vaste cacaobestanddelen beter in water oplosbaar te maken; het resulterende product wordt "Dutch process" chocolade genoemd. Tegenwoordig staat dit proces bekend als "Dutching". Het eindproduct, Hollandse chocolade, is donker van kleur en mild van smaak.

Toevoegen aan je verlanglijstje
Om dit product toe te voegen aan je verlanglijstje dien je eerst in te loggen of een account aan te maken.