Volop zomer in Winterswijk

Afgelopen zondag hebben wij de cheques van onze Clubactie aan de deelnemende verenigingen mogen overhandigen. Omdat wij noaberschap belangrijk vinden hebben we totaal € 3000,- beschikbaar gesteld voor lokale verenigingen. En er zijn er best wat in Winterswijk en direct omgeving. En omdat zij allemaal steeds meer zonder subsidie hun eigen broek moeten ophouden hebben wij deze actie opgezet.

Maar naast alle verenigingen hier in de regio is er ook deze zomer best veel te doen in Winterswijk. Naast het feit dat wijzelf de eerste drie zondagen van augustus zijn geopend, zijn er tal van activiteiten.

De Preuverie hebben we net gehad waarna het centrum van Winterswijk zich zal opmaken voor later deze maand het Volksfeest. Dat is ook het moment dat het bloemencorso zijn opwachting zal maken. Het laatste weekend van augustus zijn er 4 dagen kermis, 2 dagen corso en alle dagen muziek tijdens dit Volksfeest.

Naast de losse evenementen zijn er ook vaste bezienswaardigheden waarvan we het museum Villa Mondriaan nog even willen benoemen. Piet Mondriaan begon namelijk zijn schildersbestaan in Winterswijk. Mondriaan heeft hier van van achtste tot zijn twintigste levensjaar namelijk gewoond. In het museum kun je op interactieve wijze meer te weten komen over zijn leven en bestaan in Winterswijk.

Je merkt het al; wij zijn best trots op ons Winterswijk! Wij willen iedereen nog een fijne vakantie wensen en het goede nieuws is dat de temperaturen omhoog gaan de komende week. Dus mocht je zin hebben in een barbecue of verkoeling nodig hebben; wij staan de komende weken 7 dagen in de week voor je klaar!

 
Volop zomer in Winterswijk - blog augustus 2016