Het is ook best een bijzonder dorp: Winterswijk14-08-2015

Wenterswiek zoals ze in ons dorp ook wel zeggen heeft best een lange historie en leuke wetenswaardigheden. Al zo'n 1000 jaar bestaat het dorp zover is terug te gaan in de geschiedenis.

De naam alleen al heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt van Winterswich tot Wenterwic. Maar het Winterse deel in de naam bleek later feitelijk ook nog eens goed van pas te komen. Op 27 januari 1942 werd namelijk in Winterswijk de koudste temperatuur ooit gemeten in Nederland: -27,4 Celsius. Tot op heden nog steeds een record.

Twee jaar later werd één van de vele bekende Nederlanders in Winterswijk geboren; Gerrit Komrij. De bekende dichter en schrijver is geboren en getogen in Winterswijk waar o.a. het Gerrit Komrij college nog een eerbetoon aan is. Maar er zijn meer BN'rs die hun eerste woordjes in Winterswijk hebben uitgesproken.

Op sportief vlak valt te denken aan Graafschap coach Jan Vreman, voetbal keeper Jurgen Wevers en uiteraard Martijn Meerdink. Op politiek vlak komt Winterswijk er misschien wat minder goed van af. Recent heeft Johan Houwers "zijn beste beentje" voor gezet en Rob Bats moest aftreden nadat hij als burgemeester van Haren tijdens de project-X rellen er niet goed van af kwam.

Andere bekende inwoners van Winterswijk zijn natuurlijk Piet Mondriaan en Ernst Daniel Smid. Conclusie is dat we best trots mogen zijn op dit mooie dorp en dat vieren we binnenkort weer met z'n allen tijdens het Volksfeest en het bloemencorso. Daar kijken wij al naar uit en willen iedereen veel plezier bij wensen! 

Het is ook best een bijzonder dorp: Winterswijk

Oudere berichten

27-05-2016
21-04-2016
03-07-2015
14-05-2015